Τα «άγρια χόρτα» έχουν σπουδαία διατροφική αξία. Στο παρελθόν, σε δύσκολα χρόνια, υπήρξαν πολύτιμη τροφή ειδικά για τους πληθυσμούς της υπαίθρου. Ήταν εύκολο να συνδυαστούν με άλλα υλικά, κάτι που αντανακλάται και σε πολλές τοπικές παραδοσιακές συνταγές μέχρι σήμερα.
Μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη που συλλέγονται προς κατανάλωση είναι τα ραδίκια, το σταμναγκάθι, η τσουκνίδα, το μυρώνι, ο μάραθος τα βλίτα και οι βρούβες.
Οι συλλέκτες άγριων χόρτων θα πρέπει να αποφεύγουν τη συλλογή από περιοχές όπου γίνεται αυξημένη χρήση φυτοφαρμάκων, αλλά και να γνωρίζουν καλά τι ακριβώς συλλέγουν, καθώς υπάρχουν είδη της ελληνικής χλωρίδας που είναι δηλητηριώδη.
Πηγή: #SaturdayFacts
WWF 🐼
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου