Tέλειο νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι και μπαχαρικά!
ΥΛΙΚΑ Α 400 γρ αλεύρι, 330 γρ ζάχαρη, 150 γρ λάδι, 100 γρ κονιάκ, 1 κουταλιά σούπας κανελλογαρύφαλα, 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι baking powder
ΥΛΙΚΑ Β 330 γρ κάμπος Χίου πορτοκάλι (ή μανταρίνι ή λεμόνι),
1 κουταλάκι κοφτό σκόνη σόδας
ΥΛΙΚΑ Α
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
ΥΛΙΚΑ Β
Βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ το χυμό Κάμπου Χίου και ρίχνουμε τη σόδα. Αφού φουσκώσει, το βάζουμε στο αρχικό μείγμα.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μία ώρα.
ΥΛΙΚΑ Α 400 γρ αλεύρι, 330 γρ ζάχαρη, 150 γρ λάδι, 100 γρ κονιάκ, 1 κουταλιά σούπας κανελλογαρύφαλα, 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι baking powder
ΥΛΙΚΑ Β 330 γρ κάμπος Χίου πορτοκάλι (ή μανταρίνι ή λεμόνι),
1 κουταλάκι κοφτό σκόνη σόδας
ΥΛΙΚΑ Α
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
ΥΛΙΚΑ Β
Βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ το χυμό Κάμπου Χίου και ρίχνουμε τη σόδα. Αφού φουσκώσει, το βάζουμε στο αρχικό μείγμα.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μία ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου