Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Tέλειο νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι και μπαχαρικά!

Tέλειο νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι και μπαχαρικά!

ΥΛΙΚΑ Α 400 γρ αλεύρι, 330 γρ ζάχαρη, 150 γρ λάδι, 100 γρ κονιάκ, 1 κουταλιά σούπας κανελλογαρύφαλα, 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι baking powder

ΥΛΙΚΑ Β 330 γρ κάμπος Χίου πορτοκάλι (ή μανταρίνι ή λεμόνι),
1 κουταλάκι κοφτό σκόνη σόδας

ΥΛΙΚΑ Α
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
ΥΛΙΚΑ Β
Βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ το χυμό Κάμπου Χίου και ρίχνουμε  τη σόδα. Αφού φουσκώσει, το βάζουμε στο αρχικό μείγμα.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εντόπισε...

 Εντόπισε όσο περισσότερα όμορφα πράγματα μπορείς.  Συνήθως οι άνθρωποι βρίσκουν πολύ λίγα πράγματα όμορφα. Καλό κι όμορφο Νοεμβρίο με υγεία...