Eugenie Brazier: Ποια ήταν και γιατί την τιμά με doodle η Google
Η Eugénie Brazier ήταν διάσημη Γαλλίδα σεφ η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τρία αστέρια Michelin το 1933.
Η γαστρονομική της εμπειρία μετέτρεψε την πόλη της Λυών σε γαλλική πρωτεύουσα της γαστρονομίας.
Γεννήθηκε στο La Tranclière στην ανατολική Γαλλία το 1895, έχασε τη μητέρα της στην ηλικία των δέκα ετών και μεταφέρθηκε σε ένα αγρόκτημα όπου έμαθε να μαγειρεύει στην περιοχή του Bresse.
Το 1921 άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο το La mère Brazier. Μάλιστα, ήταν η πρώτη που συγκέντρωσε τρία αστέρια Michelin για τα εστιατόρια La Mère Brazier και Col de la Luère.
Η μαγειρική της ήταν γνωστή, προσελκύοντας πελατεία όπως ο Charles de Gaulle, ο Valéry Giscard d'Estaing και η Marlene Dietrich.
Πέθανε το 1977, σε ηλικία 81 ετών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου