Λικέρ Μανταρίνι
1 κιλό μανταρίνια(10-15) ολόκληρα καλά πλυμένα
1 κιλό ρούμι, ρακί, ή κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
10 γαρύφαλλα
5 ξύλα κανέλας
1/2 χυμό λεμόνι.
---
1ος τρόπος..
τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα βάζο αφού καρφώσουμε τα γαρύφαλλα στα μανταρίνια..και τρυπήσουμε πολλές φορές τα μανταρινιά με ένα πιρούνι από όλες τις πλευρές.. Τα αφήνουμε 2 μήνες ανακοινώνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη..έτοιμο το λικέρ..
2ος τρόπος..
βάζουμε σε βάζο τα μανταρίνια πάλι τρυπημένα πολύ καλά με τα μπαχαρικά και το πότο.. τα αφήνουμε 10 μέρες περίπου και μετά από αυτό βράζουμε για 5 λεπτά ένα σιρόπι με 1 κιλό ζάχαρη και 2 ποτηριά νερό το ρίχνουμε στο βάζο και το αφήνουμε άλλες 5 μέρες...
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΟΧΟ .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου