Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

«ΤΙ ΕΙΝΑΙ το BLACK FRIDAY"...

«ΤΙ ΕΙΝΑΙ το BLACK FRIDAY"...

Ξεκίνησε στην Αμερική πριν εκατοντάδες χρόνια.Ήταν η μέρα που “έπεφταν ” οι τιμές των ΣΚΛΑΒΩΝ, επειδή λόγω της εποχής του χρόνου δεν υπήρχε ανάγκη για το άμεσο μάζεμα του καλαμποκιού και των άλλων καρπών.
Αυτό γιορτάζουν σήμερα οι Αμερικάνοι.
Εσύ όμως γιορτάζεις τον οχετό της Αμερικάνικης Ιστορίας από τη μια…αλλά ταυτόχρονα και τη δική σου πραγματικότητα από την άλλη…»
« Οι Νέγροι ή οι Μαύροι πουλιόντουσαν και αγοραζόντουσαν περίπου όπως τους χοίρους…….
Αφού λοιπόν οι Αγρότες τελείωναν τις Αγροτικές δουλειές, τους πουλούσαν για να μην τους ταΐζουν και τους στεγάζουν, στην περίοδο του Χειμώνα. Γινότανε το εξής περίεργο μια οικογένεια Μαύρων μπορούσε να πουληθεί, σε περισσότερους από έναν έμπορο! έτσι με την αλλαγή ιδιοκτήτη κάθε φορά, διαλύετε η οικογένεια. Πολλοί δε θα πέθαιναν από το κρύο. Την Άνοιξη θα αγόραζαν άλλους. Αυτοί που αγόραζαν μαύρους οι περισσότεροι ήταν έμποροι δούλων, για να τους πουλήσουν την Άνοιξη, διότι ασφαλώς η μαζική φροντίδα στοίχιζε λιγότερο απ’ ότι η φροντίδα λιγοστών μαύρων!
Αυτές ο αγοραπωλησίες γινόντουσαν την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.
Γι’ αυτό την ονόμασαν Μαύρη Παρασκευή!!!»“

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ζωγραφικη🎨


Δημιουργικές ώρες ζωγραφίζοντας

Εκτύπωση σε Α4





















Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Η παγκόσμια διάσταση του προβλήματος
Σε παγκόσμια μάστιγα έχουν μετατραπεί οι γυναικοκτονίες και τα στοιχεία που δίνει ο ΟΗΕ στη δημοσιότητα επί τη ευκαιρία της σημερινής Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών είναι σοκαριστικά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), «γυναικοκτονία είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση γυναικών επειδή είναι γυναίκες».

Κατά μέσον όρο, 137 γυναίκες ανά τον κόσμο δολοφονούνται καθημερινά από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «το σπίτι είναι το πιθανότερο μέρος διάπραξης εγκλήματος εις βάρος μιας γυναίκας».

Περισσότερες από τις μισές από τις 87.000 γυναίκες που δολοφονήθηκαν το 2017 φέρεται ότι έπεσαν νεκρές από τα χέρια των πιο στενών τους ανθρώπων. Από αυτές, σχεδόν 30.000 σκοτώθηκαν από τον σύντροφό τους και άλλες 20.000 από έναν συγγενή τους.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι περισσότερα από 8 από τα 10 θύματα ανθρωποκτονιών που διαπράχτηκαν από συντρόφους τους ήταν γυναίκες. «Η βία από κάποιον σύντροφο συνεχίζει να έχει δυσανάλογα βαρύ τίμημα εις βάρος των γυναικών», αναφέρεται στην έκθεση.

Τα στατιστικά στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών συνοψίζουν τις διαπιστώσεις για το 2017 που βασίζονται σε πληροφορίες για ανθρωποκτονίες, τις οποίες παρείχαν κυβερνητικές πηγές.

Το BBC πραγματοποίησε δική του έρευνα καταγράφοντας την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης των γυναικοκτονιών την 1η Οκτωβρίου του 2018 σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ανταποκριτές του δικτύου σε διάφορα σημεία του κόσμου μέτρησαν ότι τα μίντια ανέφεραν τις δολοφονίες 47 γυναικών, προφανώς για λόγους που συνδέονται με το φύλο τους, σε 21 διαφορετικές χώρες. Οι περισσότερες από αυτές τις δολοφονίες ερευνώνται ακόμη.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο (69%) να χάσουν τη ζωή τους από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους διατρέχουν οι γυναίκες και τα κορίτσια στην Αφρική, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ που κάνει λόγο για 3,1 θανάτους ανά 100.000 ανθρώπους.

Τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών που δολοφονήθηκαν από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους για το 2017 κατέγραψε η Ασία με συνολικά 20.000 γυναικοκτονίες. Ακολουθεί η Αφρική με 19.000, η Βόρεια Αμερική, η Κεντρική και Ανατολική Αμερική (8.000), η Ευρώπη (3.000) και η Ωκεανία (300).

Το 2017 στο Σαλβαδόρ σημειώθηκαν οι περισσότερες ανθρωποκτονίες από πρόθεση παγκοσμίως: 13,9 στις 100.000 γυναίκες δολοφονήθηκαν σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ. Ακολουθεί η Τζαμάικα (11 στις 100.000), η Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής (9,1 στις 100.000 με στοιχεία του 2011) και η Ονδούρα (8,4 στις 100.000 με βάση στοιχεία του 2017).

Από τα 5.000 «εγκλήματα τιμής» που σημειώνονται κάθε χρόνο περίπου 1.000 σημειώνονται στην Ινδία. Στο Αφγανιστάν, για παράδειγμα, μια βαθιά πατριαρχική κοινωνία, «243 εγκλήματα τιμή σημειώθηκαν από τον Απρίλιο του 2011 ως τον Αύγουστο του 2013».

Στις εμπόλεμες ζώνες ο βιασμός γυναικών θεωρείται «πολεμικό όπλο» που τρομοκρατεί τον πληθυσμό και καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό. Το 2014 το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μια εκστρατεία με διαστάσεις γενοκτονίας στο βορειοδυτικό Ιράκ εις βάρος των Γιαζίντι και συνέλαβε ως σκλάβες του σεξ πολλές γυναίκες από αυτή την μειονότητα. Περισσότερες από 6.400 Γιαζίντι υποχρεώθηκαν σε σκλαβιά και μόνο 3.300 διασώθηκαν ή διέφυγαν.

Στο Κίβου της Λ.Δ του Κονγκό οι γυναίκες και τα κορίτσια πέφτουν συχνά θύματα σεξουαλικής βίας.

Η ελληνική διάσταση του προβλήματος

Περισσότερα από 1.000 ενημερωτικά έντυπα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, με τα περιστατικά αυτού του τύπου να καταγράφονται αυξημένα σε ποσοστό 34,45% στη χώρα μας την περίοδο 2014-2018, διένειμαν τις προηγούμενες ημέρες στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης αστυνομικοί της πόλης, ενόψει της σημερινής Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Μεταξύ άλλων, στο έντυπο ενημερωτικό υλικό που διένειμαν, αναγραφόταν με έντονα γράμματα «έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου».

«Βάσει των στατιστικών στοιχείων που έχουν προκύψει από έρευνες, ποσοστό 70%-75% των θυμάτων σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι γυναίκες», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αστυνόμος β', προϊστάμενος του γραφείου ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Δημητρακόπουλος, προσθέτοντας ότι την περίοδο 2014-2018 ποσοστό 66,32% των θυμάτων αφορά σε γυναίκες.

Σταθερά ανοδική τροχιά σημειώνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας και σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο την περίοδο 2014-2018 η αύξησή τους διαμορφώνεται στο 34,45%. Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε, το 2014 πανελλαδικά είχαν καταγραφεί 3.512 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα, τα οποία το 2015 σκαρφάλωσαν σε 3.572, το 2016 σε 3.838, το 2017 σε 3.930 και το 2018 έκαναν άλμα, φτάνοντας σε 4.722. Διευκρίνισε δε ότι «οι γυναίκες αποτελούν σε ποσοστό 66,32% τα θύματα».

Στον αντίποδα, διαφορετική πορεία ακολουθούν τα στατιστικά στοιχεία στο πεδίο του trafficking, αφού σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ενώ το 2014 καταγράφηκαν 36 περιπτώσεις, το 2018 αυτές υποχώρησαν σε 28 «πλην όμως το συντριπτικό ποσοστό του 78,43% αφορούσε σε θύματα τις Γυναίκες», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στη μείωση των περιπτώσεων του trafficking στην Ελλάδα, ο κ. Δημήτρακόπουλος επισήμανε «ότι δεν είναι μια τυχαία εξέλιξη η μείωση που παρατηρείται, αλλά είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων και στοχευμένων δράσεων της ελληνικής αστυνομίας, η οποία αποτελεί και βασικό κρίκο στην αλυσίδα της Europol για την εξάλειψη του φαινομένου».

Σημείωσε ότι «πολλές φορές η δράση της ελληνικής αστυνομίας ολοκληρώνει ή και βάζει ένα λιθαράκι, στο παζλ τoυ trafficking σε διεθνές επίπεδο». Σχετικά με τα θύματα βιασμού, ο ίδιος επισήμανε ότι από τα περιστατικά που δηλώθηκαν και καταγράφηκαν την περίοδο 2014-2018, η συντριπτική πλειοψηφία του 77,21% αφορά ως θύματα τις γυναίκες.


Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/74

© SanSimera.gr

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Η θεατρική Φαροπαρέα πάει Λαγκάδα!


Η θεατρική Φαροπαρέα πάει Λαγκάδα! Μετά από την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του Προοδευτικού Ομίλου Λαγκάδας, η θεατρική Φαροπαρέα μας, θα παρουσιάσει ξανά μια όμορφη και νοσταλγική θεατρική παράσταση βγαλμένη από τη ναυτική παράδοση του τόπου μας. Παραμονές γιορτών στο σπίτι του κάθε ναυτικού μας, με τη μισή οικογένεια στη στεριά και τη σκέψη στα πέλαγα. Βγαλμένο από τις δεκαετίες εκείνες των πατεράδων μας, πριν την έλευση των σύγχρονων τρόπων επικοινωνίας, θα ταυτιστούμε λίγο ή πολύ με την οικογένεια του έργου και θα ζεστάνει η ψυχή μας με την τόσο ανθρώπινη ιστορία που θα μεταφέρει επί σκηνής μια ακούραστη ομάδα μελών μας, με την επιμέλεια και τη φροντίδα της Χρυσάνθης Ροδάκη. 21 Δεκεμβρίου, την πιο μεγάλη νύχτα του χρόνου, ο Φάρος Βαρβασίου θα φέξει και στην ναυτομάνα Λαγκάδα μας. Η εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων που ετοιμάζει ο Φάρος με μεράκι και αγάπη.

 Μείνετε συντονισμένοι εδώ:

Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη "ο Φάρος"

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ελιά

Ελιά

Η ελιά ή ελαιόδενδρο ή λιόδεντρο (επιστ. Ελαία, Olea) είναι γένος καρποφόρων δέντρων της οικογένειας των Ελαιοειδών (Oleaceae), το οποίο συναντάται πολύ συχνά και στην Ελλάδα. Ο καρπός του ονομάζεται επίσης ελιά και από αυτόν παράγεται το ελαιόλαδο. Η ελιά υπήρξε το σύμβολο της θεάς Αθηνάς.
Η ελιά είναι γνωστή από τους αρχαιότατους χρόνους, και πιθανότατα κατάγεται από το χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση, πατρίδα της ελιάς είναι η Αθήνα και η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την Αθηνά στην Ακρόπολη.
Οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός που καλλιέργησε την ελιά στον ευρωπαϊκό μεσογειακό χώρο. Την μετέφεραν είτε Έλληνες άποικοι είτε Φοίνικες έμποροι. Όπως αναφέρει ο Πλίνιος, κατά το 580 π.Χ, ούτε το Λάτιο ούτε η Ισπανία ούτε η Τύνιδα γνώριζαν την ελιά και την καλλιέργειά της.



Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Πεταλούδες❤


"Για να πιάσετε τις πεταλούδες και τα ουράνια τόξα του ονείρου σας, περπατήστε μόνοι σας, κρατήστε πίστη στον εαυτό σας, εστιάστε την ενέργειά σας και ξεκινήστε την περιπέτεια"...❤❤

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Κασέτα 🎼🎶🎵


Αχ πόσες φορές μου είχε μασήσει το κασετόφωνο την κασέτα,αχ πόσες!📻
Αυτή την υφή της καφέ ταινίας νομίζω ότι την νιώθω ακόμα στα χέρια μου!!Το κλασικό κόλπο με τον στυλό,έσωσε αρκετές!! Όμως και πολλές καταστράφηκαν παίρνοντας μαζί τους αγαπημένα τραγούδια και όμορφες ηχογραφήσεις της φωνής μας!!
Ε μη μου πείτε ότι και σεις δεν ηχογραφούσατε τον εαυτό σας να τραγουδάει?😍🎤 Ή δεν ηχογραφούσατε τραγουδια από το ραδιοφωνο παρακαλόντας να μη μιλήσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός? 🎧🎵🎶
Πέτυχα αυτή την φωτογραφία και μια νοσταλγία την έπαθα!!🎼😊

Γαρύφαλλο ❤

Το γαρύφαλλο, επιστημονικά γνωστό και ως Dianthus caryophyllus, μεταφράζεται σαν το “λουλούδι της αγάπης” ή το “λουλούδι των θεών”. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργούμενα λουλούδια του κόσμου, αντικείμενο θαυμασμού για την ιδιαίτερη του εμφάνιση, το άρωμά του και την εκτεταμένη περίοδο άνθισης του. Οι συμβολισμοί των γαρύφαλλων περιλαμβάνουν τη γοητεία και την αγάπη. Όπως και με πολλά άλλα λουλούδια, τα διαφορετικά μηνύματα εκφράζονται με τα διαφορετικά χρώματα του λουλουδιού.

Για παράδειγμα, το ανοιχτό κόκκινο χρώμα εκφράζει το θαυμασμό, ενώ το σκούρο κόκκινο τα βαθιά αισθήματα της αγάπης και της στοργής. Τα λευκά γαρίφαλα συνδέονται με την αγνότητα και με την τύχη και τα ροζ γαρύφαλλα συχνά προσφέρονται ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Στις αρχές του 20ου αιώνα, τα γαρίφαλα έγιναν το επίσημο λουλούδι της Γιορτής της Μητέρας. Σήμερα, τα γαρύφαλλα παραμένουν μια αγαπημένη επιλογή λουλουδιού για πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα, σε πολλά μέρη του κόσμου, η δημοτικότητα των γαρύφαλλων ξεπερνά εκείνη οποιουδήποτε άλλου λουλουδιού, ακόμα και των τριαντάφυλλων. Τα ισχυρά συναισθήματα που μπορούν τα γαρύφαλλα να εκφράσουν, είναι απόλυτη συνάρτηση της κλασικής ομορφιάς τους και της υπέροχης φρεσκάδας τους.



Παιδεία είναι...📚



Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας. Ο τρόπος με τον οποίο συνομιλούμε, φλερτάρουμε, περπατάμε στο δρόμο, κρατάμε την πόρτα να περάσει ο άγνωστος στο ασανσέρ. Παιδεία είναι οι λέξεις μας, η διακριτικότητά μας, η ελευθερία μας, τα όρια της ελευθερίας μας, η μουσική που ακούμε, η γλώσσα του σώματός μας, το πόσο αγαπάμε να μαθαίνουμε, να αλλάζουμε, να διαβάζουμε σαν να είμαστε κάθε φορά άγραφα χαρτιά. Παιδεία είναι η ταπεινότητα αλλά και η επιμονή στις αξίες μας, το ότι δεν είμαστε προς πώληση, το ότι σεβόμαστε τον άνθρωπο, το παιδί του άλλου, την κυρία που καθαρίζει το γραφείο μας, τον κύριο που καθαρίζει το πάρκο στο οποίο βγάζουμε βόλτα το σκύλο μας, την κοπέλα στο ταμείο. Παιδεία είναι η μεγαλοψυχία μας, το να ποτίσουμε μια άγνωστη γλάστρα, το να φροντίζουμε την πίσω όψη του σπιτιού μας. Παιδεία είναι το να προστατεύουν τα χέρια μας τον αδύναμο, να τα βάζουν με το θηρίο.
Παιδεία είναι το πόσο μπορούμε να έρθουμε απέναντι στο σύστημα και στους συστημικούς, παιδεία είναι η γενναιότητα και η ευθύνη. Παιδεία είναι το να διαλέγεις τον δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας, της μοναξιάς και συνάμα να καίγεται το μέσα σου για το κοινό καλό. Για το ωραίο και τη σωτηρία του.

«Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση» - André Breton.

Πηγή: ποστ από σελίδα στο facebook

Η καρδιά ❤


Προσκολληθήκαμε στη ζωή με τον τελευταίο μυ που μας έχει απομείνει...
την καρδιά...❤

... Djuna Barnes ... ❤

Πηγή:#Η_ποίησις_εντός_μας_post

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Η καρδιά ❤❤


Σήμερα, ένα παιδί με ρώτησε:
“Η καρδιά μένει πάντα στην ίδια θέση ή μια στο τόσο αλλάζει θέση; Μετακινείται δεξιά και αριστερά;”
Του απάντησα:
“Όχι, η καρδιά μένει πάντα στην ίδια θέση. Αριστερά.”
Και αρχίζουν οι σκέψεις..

Κάποια μέρα θα μεγαλώσεις.
Και τότε θα καταλάβεις ότι η καρδιά ζει
σε χιλιάδες διαφορετικά μέρη,
χωρίς πραγματικά να κατοικεί πουθενά.
Ανεβαίνει μέχρι το λαιμό σου,
όταν είσαι φορτισμένο.
Κατεβαίνει ως το στομάχι σου,
όταν φοβάσαι ή πληγώνεσαι.

Υπάρχουν φορές που επιταχύνει τους χτύπους της και νιώθεις σαν να θέλει να βγει από το στήθος σου.
Άλλες φορές πάλι, αλλάζει θέση με το μυαλό.
Μεγαλώνοντας,
θα μάθεις να παίρνεις στα χέρια την καρδιά σου και να την αποθέτεις σε ξένα χέρια.

Τις περισσότερες φορές
θα γυρίσει πίσω πληγωμένη.
Μην ανησυχείς. Θα είναι όμορφο και αυτό.
Ή μάλλον, αυτό θα είναι το πιο όμορφο.
Αλλά θα το καταλάβεις μετά από
πάρα πολύ καιρό.
Θα υπάρξουν ημέρες που θα νομίζεις
ότι δεν έχεις καρδιά.
Ότι την έχεις χάσει.

Και θα την ψάχνεις με αγωνία σε μια ανάμνηση,
σε ένα άρωμα, στο βλέμμα ενός περαστικού,
στις άδειες τσέπες ενός κουρελιασμένου παλτού.
Έπειτα, θα υπάρξει μια άλλη ημέρα.
Μια ημέρα λίγο διαφορετική.
Κάπως ξεχωριστή.
Αρκετά σημαντική.

Η ημέρα που θα καταλάβεις πως δεν έχουν όλοι καρδιά."

* από ένα καρδιολόγο στο παιδιατρικό τμήμα στο νοσοκομείο Bambino Gesu Roma.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

να απολαύσουμε κάθε στιγμή γιατί δεν έρχεται πίσω❤


Κάποιος μου είπε κάποτε ο χρόνος θα μας ακολουθεί όπως ένα αρπακτικό για μια ζωή. Θα ήθελα πολύ να πιστεύω ότι ο χρόνος είναι σύντροφός μας, που μας συνοδεύει στο ταξίδι μας και να υπενθυμίζει να απολαύσουμε κάθε στιγμή γιατί δεν έρχεται πίσω. Τι αφήνουμε, δεν είναι τόσο σημαντικό το έχουμε ζήσει με τον τρόπο μας. Γιατί τελικά είμαστε όλοι θνητοί .❤❤

Jean-Luc Picard

❤❤❤


Όταν ακολουθείτε το πλήθος, χάνετε τον εαυτό σας.
Αλλά όταν ακολουθείτε την ψυχή σας, θα χάσετε το πλήθος.❤

Καλημέρα με Αγάπη & Χαμόγελα Καρδιάς❤

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Χίος



1912 - 2019 :
Εκατόν εφτά χρόνια ελευθερίας γιορτάζει η Χίος...!

Το νησί της μαστίχας, της ναυτιλίας...
Το  νησί του Ομήρου, του Κοραή, του Ψυχάρη...
Το νησί με τις μοναδικές βυζαντινές εκκλησιές, τα ταπεινά ξωκλήσια, τα μεσαιωνικά χωριά...!



Οκτωβρης... Νοεμβρίος... 🍂🍂🍂🍂🍂

 Πρέπει να φύγω!!!  Αναστέναξε ο Οκτώβρης και χιλιάδες φύλλα έπεφταν από τη θλίψη... Ήρθε η ώρα!! Ψιθύρισε ο Νοέμβριος.. Σε παρακαλώ δώσε μο...